torstai 10. kesäkuuta 2010

Ongelmia

















Renkaat! Siis nykyisin ei saakkaan enään rengasliikkeen hyllystä 235 60 14" renkaita. ei edes 225 leveänä. 185 leveänä löytyy, mutta se näyttää tuolla vanteella kuin haljenneen makkaran kuorelta. Prkl. Renkaiden etsimiseen kului puoli päivää. Nyt ne on tilauksessa rengasliike Kari Paussun kautta. (hyvä liike puuppolassa, josta löytyy mitä ihmeellisimpiä renkaita, uutena ja käytettynä.)





Myös muut pikkujutut kuluttaa aikaa. Bensatankkia ei löydy mistään. Etsin siis yksinkertaista neliskanttista perustankkia, ja muokkaisin auton sopivaksi sitten sen mukaan. Ainakin yksi päivä on kulunut tankkia etsiessä. Sitten meni hermot, ja ostin 2 jerrykannua hintaan 19 €/kpl. teen niistä tankin huomenna. Ne ainakin on neliskanttisia ja kestäviä. Ja tankkauskorkkikin on valmiina tiivisteineen. ;)

Ai niin, takajarrut on nyt kasassa. Jaa, niin, perämurikasta puuttuu öljyt. Jos minulla olisi nyt jo ne prkl:een renkaat, niin saisin auton alas pukeilta. pukit tarvitsen asuntoautomme alle, koska siihen pitää vaihtaa eturenkaat ja pyöränlaakerit.


Sitten kaikkea pientä oleellista puuteosaa. Koko ajan huomaa, että ihan kuin jotain puuttuisi... Bensaletku, sähköinen imevä bensapumppu( kuvassa), puola (kuvassa)(kromattu suurtehopuola) , polttimoita, jne, jne... saa nähdä, mitä taas uupuu.








Ai niin, imusarjan tiiviste, penkomisen jälkeen sekin lyöytyi. Ei tässä mitenkään kiire ole....
Ai niin, polttoaineen tankkausluukku menee umpeen. Siihen ei lytynyt ehjää luukkua sisälmyksineen. Vanha galantin luukku on hieman suurempi. Laikkasin siitä hiukka pois, ja hitsasin paikalleen. Kitti peittää loput. Se hyvä puoli tässä on, että ei kukaan varasta bensoja..

Niin, ja jarruletkut olivat lyhentyneet jostainsyystä remontin aikana niin, että eivät ylettäneet satuloihin kiinni. Piti käydä hakemassa jarruputkea ja liittimiä bilisteemasta, ja tehdä 5 cm jatkot kummallekin puolelle. En kyllä käsitä, mihin on nuo sentit hävinneet. Jonkun saunalahtelaisen taskuun? Kuvassa jatkot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti