maanantai 28. syyskuuta 2009

lähti loputkin lattiat


Aika pikkuisen lahoja...

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

uutta lattiaa



Pala pellistä irti, pokkarilla kanttia vähän tukevoittamaan, ja räps-räps.. miggiliimaa saumoihin. Ärsyttävän herkästi meinaa syttyä massat alla palamaan.




Konehuoneen reiät on jo ummessa. Etupalkki näytti niin monesta osasta tehdyltä, että piti laittaa lisätuki noiden oleellisempien osien väliin. Etupyörien tuenta nimittäin tulee noihin sivupalikoihin, eli niiden ei tarvitsisi antaa periksi yhtään.

perjantai 18. syyskuuta 2009

lattiat ja koolaukset..


Nyt paistaa päivä kivasti.

torstai 17. syyskuuta 2009

Keulan oikominen, motonetistä tippuilee osia



Keulan alapellit oli n. 5 cm sisässä. olleet jo pitkään tuon irtiotetun spoilerin alla. Tuli oikaistua. Lattian tarkempi tutkiminen auheutti huokailua. Paikkaa paikan päällä ja väleistä puhki. Palkit maatuneet toivottomiksi. Hetken mielijohteesta päätin testata puukkosahaa, ja totesin sen olevan aika oiva peli. Ei kipinöi ja haukkaa peltiin hyvin. Nopeampi kuin rälläkkä, ja hiljaisempikin.

Motonetistä tuli taas paketti matkahuoltoon. (eilen tuli edellinen, joka sisälti kytkinasetelman ja alapallonivelen) En edes muista enään, mitä kaikkea olen silloin tilannut, tai siis mitä kaikkea tilauksesta jäi puuttumaan. Tänään kuitenkin tuli taas kaksikin pakettia. Etuiskarit ja etujarrujen sylinterikumit. Hassua tässä on se, että Motonetin myyjä sanoi, jotta näitä ei heillä ole, eikä tule. Sovittiin niin, että tilaus peruutetaan näiden osien osalta. Puhelusta on kaksi päivää, ja nyt osat on jo paikallaan... ;) Ja alunperin aikoja sitten olen tilannut vain yhden pitkän listan osia.. Onneksi en ehtinyt tilata muualta. Alla kuvassa asennusta vaille oleva tolppa. Vanhaa on vain tolppaputki ja jousi, sekä pyärän napa. ;)

maanantai 14. syyskuuta 2009

pyörän laakerit ja sisälokasuojat


Laakerit saa muuten ihan normaalista laakerikaupasta. hintaa tuli 17 € / etupyörä. Jarrusylinterien kumeja löytyy Turun jarruosa oy:stä. Iskarit on vielä hakusessa. Motonetti löyti 2 viikon aikana vain yhden kappaleen, jote en sitten ostanut. Sisälokasuojiin tuli ostettua materiaalia paikallisesta kumiliikkeestä. Kumicenteristä. Sielä oli myös kumitiivistettä, joka käy peräkontin kypsyneen tiivisteen tilalle. Ja tietenkin myös noihin sisälokareihin. ;)

Tuon 4 millisen muovin pitäisi kestää pakkasetkin halkeamatta. Ja taipuu hyvin sekä leikkautuu kuviosahalla mukavasti. Tuo pala, josta riittää joka pyörälle, maksoi jotain 18 egee.

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Alahuuli vinossa

Aikani kummastelin tuota jonkun tekemää spoileria tuossa auton edessä. Silmään sattui jotenkin jokin kummallisuus auton keulasta muutenkin jatkuvasti. Auton keula on vinossa! 7 senttiä. prkl. Kuskinpuoli raahaa paljon lähempänä maata. Mutta mutta..
Siis joku joka on uurastanut pellistä moiset levikkeet, niin on onnistuneesti saanut hitsattua sen liki 7 centtiä vinoon. Ensin luulin todellakin, jotta auton koko keula on vinossa, ja harmittelin mielessä jo jotain huonosti korjattua kolarivauriota. Mutta onneksi näin. Rälläkällä se sitten oikeni. Oli hitsatu koko matkalta kiinni. Alta paljastui onneksi alkuperäisen oloinen alahuuli. :) Tuo spoikku ei näytä tässä pahalta, mutta kun keula on kasassa, niin alahuuli on liian iso. Tulee mieleen liikaa nuorisomalli.. (alempi kuva)

Osatoimitus mättää

Hitto kun just oli hyvä draivi päällä, niin osia uupuu. Toisen puolen pyöränlaakerit, alapallonivel, ja jotain muuta pikkusilppua. Oli muuten kuskin puolen etutolppa sen verran kovassa, että piti ottaa alapallon kanssa irti. Myös jarrulevy napaan ja jarrusatulateline juuttuneet pulttiliitoksistaan toisiinsa kuin teinipariskunta. Kaasulla punahehkuiseksi (ensin tietysti iskari pois putkestaan) ja pulttipyssyä perään, niin johan luovutti.

Motonetin lähetyslistassa lukee, jotta koittavat vielä tilata ko. osia maahantuojilta. ? Eikös motonetti ole maahantuoja? No, täytyy alkaa soittelemaan osien perään huomenna. On kuitenkin jo jokunen viikko, kun tuo eka lähetys tuli. Myös iskunvaimentimet puuttuu kokonaan tilauksesta. myös jarrujen kumiosatkin.

lauantai 12. syyskuuta 2009

keulan pajotusta








Eka paikkakin on nyt hitsattu. Eli peltityöt on saatu alulleen. Hämmästyksen aiheutti etulokasuojien sisältö: siellä ei olut mitään. Pelkät sisälokasuojat vain paikallaan. Ilmanko etukaaret oli hieman velton oloiset.




Eturipustusta tutkiessa jousikuppi oli hieman huonossa vedossa. Täynnä hiekkaa ja sen sellaista, ruostunut puhki useasta kohdasta. paremman puutteessa hitsailin kasaan.






Uutta osaa tuli laiteltua paikalleen: Pyörän laakerit, jarrulevy, apusimpukka, alapallonivel, raidetangon pää, ja mikähän tuo yksi nivel on nimeltään, uusiksi kuitenkin. Jarrusylinteri oli hämmästyttävän hyvässä kunnossa. Ei minkäänlaista syöpymää. Niin, tuo mikä-se-nyt on nivelen kierre korkkasi asennettaessa. Motonetin laatuasia. Prkl. kierre on todellakin ohuempi siitä kohdalta, missä sokan reikä on. Ja minä laitoin rikan mutterin alle, kun ajattelin sen olevan hyvä siellä. Rikka nosti mutteria sen verran, jotta se osui kokolailla tuohon ohuempaan osaan, ja ihan kevyesti kiristäen alkoi sutimaan tyhjää. Vikaa oli myös mutterissa: aika väljästi tehty. Homma korjautui uudella mutterilla ja rikka välistä pois. Siis ei rikkoja pallonivelten muttereiden alle. rasvaa vaan. Sormi osoittaa syyllistä.




Tuossa vielä tilanne ennen, ja sitten jälkeen. Katsastuskelvottomia oli oikeastaan vain alapallonivel. Mutta oli tuo apusimpukkakin jo pikkuisen väljä. Entinen jarrulevykin oli ihan hyvä, lukuunottamatta paksua ruostepintaa. Vaihdan kuitenkin uutta, koska haluan auton olevan tudella hyvä ajaa. ja eikä tarvitse ehkäpä 10:neen vuoteen muuta kuin käydä hakemassa leima konttorilta..

sunnuntai 6. syyskuuta 2009

alkoihan sitä hitsattavaakin löytyä muurahaisten lisäksi

Hitsattavaa.. Joku on pellittänyt pohjan altapäin uusiksi. sillä seurauksella, jotta vanhan ja uuden pellin väliin on jäänyt hyvä ylläri muhimaan. Monta kiloa ruostunutta märkää rautasilppua ja multaa, jne. Vanha lattia oli käsin nostettavissa pois. Eipä kannata tuollaisia koteloita rakennella.. Kynnyskotelot on kanssa ihan lahonneet sisällepäin. Käsi mahtuu sisälle koteloon koko matkalta. ulos ei kylläkään näy mitään. Johtuu noista jonkun tekemistä peltisistä levikkeistä, jotka ovat ihan umpikotelot. Mielessä oli, jotta poistaisin nuo levikeasennukset kokonaan, mutta olisi aika savotta. Tällä hetkellä nuo kotelolevikkeet pitää kynnyksiä kasassa, ja sitämyöten myös tukee koko autoa...






heh, ihmettelin tuossa muutaman päivän, kun muurahainen aina vaan teppailee auton katolla. hän ilmestyi, kun avasin kattoluukun. Nyt sitten kun revin verhoilut etujalkatilasta, niin niitä alkoi ilmestyä enemmän. Tippuili kardaanitunnelin verhoiluista ja rintapellin suunnalta.Autossa on siis murkkupesä jossain. Mutta vielä se ei ole löytynyt. Kuva apparin jalkatilasta. Tyyppi tuli katselemaan, jotta kuka täällä riehuu... ;)
Takapenkit kävi kylvyssä. Kastelin, ruiskutin tehokkaan pesuaineen, harjasin, huuhtelin ja imuroin loput vedet vesi-imurilla pois. Näyttää ihan kohtuulliselta. Nyt ne kuivattelee ilmalämpöpumpun edessä olohuoneessa. :)

lauantai 5. syyskuuta 2009

Auto sisälle ja purkuun..






Kiskaisin mitsun sisälle ruohonleikkurilla, ja purkupuuhia suunitteilla. Ensin piti kuitenkin kipata skumpat, kun sattui olemaan perjantai.. ;) Tuli hoidettua sitkeää flunssaa myös kuumalla rommilla.







Peräkontista paljastui saumoistaan vuotava tankki. :( Löytyi siis selitys jatkuvalle bansan hajulle auton sisällä. Tankki vuoti suoraan takapenkin selkänojan taakse. Joku oli joskus ihan fiksusti laittanut uuden tankin peräkonttiin leikkaamalla konttiin ison aukon. (Tai siis ei ihan niin fiksusti.. Miksi ei ole ostanut uutta alkup. tankkia ??) Alemmassa kuvassa tankki otettu pois, ja lattiahan sieltä näkyy.. ;) Takavalot ja muut hilppeet kävi astianpesukoneessa kirkastumassa. Sopivasti kun sijoitteli, niin vesisuihku meni umpioihin sisälle, ja tummentumat lähti kivasti.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Uudet kaasarit


Tuli postissa. 700 € meni sitten siihen. Viikonloppuna saan auton sisään, ja alkaa pajottaminen.

Kaasarit Free technics- nimisestä firmasta. Myös sovitelaipat orkkisimusarjaan.